Київ готується до відзначення 73-річчя від Дня перемоги над нацизмом

Київ готується до відзначення 73-річчя від Дня перемоги над нацизмом

До Дня пам’яті та примирення i 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у столиці відбудеться низка заходів.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Урочиста церемонія покладання квітів до Могили невідомого солдата відбудеться 9 травня у парку Вічної слави. Окрім того 9 травня з 11:00 до 17:00 у Національному музеї історії України у Другій світовій війні триватимуть урочистості "Пам’ятаємо – Перемагаємо!", у рамках яких відбудеться концертна програма Київського академічного муніципального духового оркестру "Україна – священна земля", поминальний реквієм "Пам’ять", молебень за мир в Україні, церемонія покладання гірлянди військової слави до скульптурної композиції "Форсування Дніпра", концертно-тематична програма "Перемога, свята перемога!".

Також із 30 квітня до 1 травня у Гідропарку, парку "Березовий гай" триватиме патріотичний зліт "День героя".

3 травня запланована святкова зустріч керівництва столиці з учасниками бойових дій Другої світової війни, представниками громадських організацій ветеранів війни та праці.

4 травня вітатимуть ветеранів війни, учасників Антитерористичної операції, які знаходяться на лікуванні у Київському міському клінічному госпіталі ветеранів війни.

8 травня з 12:00 до 18:00 на Співочому полі Печерського ландшафтного парку триватиме мистецька програма "Рокам ніколи пам’яті не стерти". Також 8 травня з 12:00 до 13:00 у Музеї окупації (філія Музею історії Києва) відбудеться кінолекторій "Битва за Дніпро i визволення Києва".

Впродовж травня у центральних бібліотеках столиці триватиме цикл тематичних заходів: акції вшанування ветеранів, вечори пам’яті, виставки-спогади, дискусії-роздуми. У ряді кінотеатрів відбудеться перегляд документальних фільмів про перемогу над нацизмом у Другій світовій війні та тематичних художніх фільмів.

На час проведення заходів буде забезпечено охорону громадського порядку, чергування бригад швидкої (екстреної) медичної допомоги.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав указ №85/2018 про заходи із відзначення 8 травня Дня пам'яті і примирення, а 9 травня 2018 року - Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Нещодавно Верховна Рада ухвалила закон, що передбачає створення Нацкомісії з реабілітації жертв репресій.