Окупаційна влада в Криму "передала" собі у власність частину острова Тузла

Окупаційна влада в Криму "передала" собі у власність частину острова Тузла

"Рада міністрів" анексованого Криму на засіданні у вівторок, 17 квітня, постановила передати у власність Російської Федерації земельну ділянку площею понад 6,5 тисячі квадратних метрів на острові Тузла.

Ділянку передали для будівництва на території острова інфраструктурного об'єкту - Керченського мосту, пише DW.

Видання відзначає, що Російська Федерація стане "власником" ділянки після затвердження так званого акту прийому-передачі. Оформлення "передачі" знаходиться на завершальній стадії.

"Відповідне рішення прийняли після розгляду заяви ФКУ "Управління федеральних автомобільних доріг "Тамань" Росавтодору", - пише агентство "Інтерфакс" з посиланням на документ.

Федеральна казенна установа "Управління федеральних автомобільних доріг "Тамань" є замовником будівництва Кримського моста. Транспортний перехід з'єднає Керченський і Таманський півострови через острів Тузла і Тузлинську косу.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року будівельники Керченського моста з'єднали автодорожніми прольотами острів Тузла і тузлинську косу, яка колись повністю примикала до Таманського півострова, проте у 1920-х роках минулого століття від неї відокремився острів Тузла.

У 2003 році відбувся українсько-російський конфлікт, викликаний будівництвом росіянами дамби з боку Таманського півострова, який став причиною кризи в російсько-українських відносинах. Суперечки навколо приналежності острова призвели до того, що Тузла отримала в Україні статус режимної зони. На думку деяких аналітиків, будівництво дамби Росією мало на меті чинити тиск на Україну з метою врегулювання статусу Керченської протоки та Азовського моря.