Винайдено "розумний" браслет, який за потреби викличе медиків чи поліцію

Винайдено "розумний" браслет, який за потреби викличе медиків чи поліцію

Незвичний браслет тепер може допомогти нам, коли ми самі не можемо викликати "швидку" чи зателефонувати в поліцію.

Хасан Дж. Патель з Алабамського університету в Бірмінгемі розробив та створив прототип "розумного" сигнального браслету, повідоляє УП Життя.

Якщо на власника браслета напали чи його фізичний стан різко змінився, пристрій спрацьовує, повідомляє сайт університету. Браслет починає блимати червоним і вмикає звук тривоги. Так на власника пристрою мають звернути увагу людей довкола. Якщо напав злочинець, від сигналів він, скоріш за все, втече.

Якщо це проблеми зі здоров’ям, перехожі помітять і зможуть допомогти.

Браслет також підключається до смартфону через Bluetooth і викличе службу порятунку, передаючи їм GPS-координати. Він також може надіслати повідомлення до заздалегідь обраного переліку контактів.

Значення свого пристрою розробник пояснює так: коли людині терміново потрібна допомога – медична чи правоохоронних органів – потрібно її викликати, хоча б натиснути на кнопку або набрати номер. Але якщо людина втратила свідомість чи її б’ють, навіть таку просту дію вона виконати не може.

Смарт-браслет діє самостійно. Він постійно контролює тиск та температуру тіла власника. Гіроскоп та акселерометр відповідають за рухливу активність, а мікрофони стежать за звуковим фоном.

Програмне забезпечення вчиться під час користування, звикає до конкретного власника.

Браслет "знає", коли власник стоїть чи сидить, які рухи для нього звичні тощо.
Якщо життєві параметри вказують на небезпечну ситуацію чи виникають якісь неприродні дії, браслет дасть сигнал тривоги. Наприклад, різке збільшення пульсу і біг у більшості випадків свідчитимуть про небезпеку. Але якщо це звична ранкова пробіжка, пристрій не реагуватиме.

Але якщо браслет зафіксує різку зміну положення – людина різко лягла і не рухається – винахід зафіксує це як втрату свідомості і подасть сигнал SOS.

Прототип обійшовся винахіднику у менш ніж 40 доларів – при серійному виробництві його вартість зменшиться.