Голову САП намагаються звинуватити у вимаганні хабара (аудіо)

Голову САП намагаються звинуватити у вимаганні хабара (аудіо)

Судді з Дніпра, яких було заарештовано під час спроби дати хабаря Назару Холодницькому, тепер стверджують, що Голова САП сам вимагав хабар.

Адвокати головного судді Кіровського райсуду міста Дніпра Геннадія Підберезного оприлюднили сьогодні матеріали, які, за їхніми словами, засвідчують, що керівник спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький нібито вимагав у судді хабаря в 300 тисяч доларів у вересні торік.

Нагадаємо, 21 вересня 2017 року в кабінеті Холодницького при спробі передання хабаря ГПУ і СБУ затримали суддів Геннадія Підберезного та Наталію Овчаренко. За версією прокуратури, голова суду і суддя намагалися дати хабар голові САП у розмірі 300 тисяч доларів за закриття кримінального провадження стосовно Наталі Овчаренко. Їх затримали під час передання частини цієї суми - 50 тисяч доларів.

Докладніше — Віолетта Карлащук:

"Голова Кіровського райсуду Дніпра Геннадій Підберезний три рази зустрічався із головою Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким, - повідомив адвокат судді Володимир Тимошенко. За його словами, перша зустріч тривала сім хвилин і Підберезний не знав, про що буде розмова. Голова САП того дня начебто попросив 300 тисяч доларів в обмін на закриття кримінального провадження проти двох інших суддів Кіровського райсуду, яких вже відсторонили від судочинства, - сказав Володимир Тимошенко. Згодом його підзахисний спрямував листа до Генеральної Прокуратури, в якому йдеться, що Холодницький вимагає хабаря, утім, за словами адвоката, відповіді так і не було. Володмир Тимошенко, зокрема, продемонстрував ксерокопії заяви і конверта, дата відправлення якого була на два дні раніше, ніж дата передачі грошей.

Генеральний прокурор Юрій Луценко на сьогоднішньому брифінгу повідомив, що аналіз аудіозаписів, зроблених в кабінеті керівника САП свідчать, що підстав для притягнення Назара Холодницького до кримінальної відповідальності немає. За його словами, на плівках не виявлено фактів вимагання хабарів.

Ми намагалися отримати коментар Назара Холодницького, однак він не відповідав на телефонні дзвінки. В коментарі  Інформагентству Укрінформ він повідомив, що вийшов з відпустки і планує у вівторок ознайомитися зі скаргою і надати пояснення Кваліфікаційно-дисциплінарній комісії прокурорів".

Віолетта Карлащук, Українське радіо.

Прослухати репортаж 

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!