Ірина Славінська стала продюсеркою радіо "Культура"

Ірина Славінська стала продюсеркою радіо "Культура"

На фото: продюсерка Українського радіо "Культура" Ірина Славінська та генпродюсер Українського радіо Дмитро Хоркін.

Відома журналістка, літературознавиця, перекладачка та громадська діячка Ірина Славінська очолила Українське радіо "Культура".

"Останнім часом Третій канал Суспільного Радіо "Культура" дуже змінився. Програми стали більш динамічними, інтерактивними та жвавими. Ми маємо певну аудиторію поціновувачів саме цього радіо. Відповідно, розвиваємо такі жанри як документалістика, детективи, великі форми опер, даємо класику. Нині, рішення про те, хто мав очолити єдине нішеве культурне радіо країни, було прийняте відразу. Я щасливий, що нашу команду підсилить професійна журналістка Ірина Славінська", - зазначив генеральний продюсер Українського радіо Дмитро Хоркін.

Ірина Славінська на зустрічі-знайомстві з колективом зазначила, що Радіо "Культура", як і передбачає стратегія розвитку Суспільного мовлення, покликане налагоджувати діалог задля зміцнення суспільної довіри:
"Українське радіо радіо "Культура" має стати радіо для громадян, котрі щодня приймають зважені рішення про власне життя та життя країни. Це означає, що радіо "Культура" не є високою баштою зі слонової кістки, але є радіо, що реагує на щоденні виклики, говорить просто про складне. Переконана, наші слухачі та слухачки не є пасивною аудиторією, вони аналізують і думають, це освічені, свідомі, відповідальні громадяни. Вони відчувають тривогу і непевність, і це закономірно в умовах війни. Радіо "Культура" має стати інструментом подолання цієї тривоги. Де потрібно — інформуємо, де потрібно — займаємося просвітництвом, де потрібно — розважаємо. В цьому ж контексті виникає важливий виклик розбудови довіри між радіо та слухачами", – підкреслила продюсерка Українського радіо "Культура" Ірина Славінська.

Довідка: Ірина Славінська – журналістка, літературознавиця, перекладачка, громадська діячка. Авторка книги "Історії талановитих людей". У минулому працювала на телеканалі ТВі, веде ефіри на Громадському радіо. Веде колонку в українському виданні журналу "Elle". Координаторка кампанії проти сексизму в медіа та політиці "Повага".

Навчалася у магістратурі Пікардійського університету імені Жуля Верна (Франція) та Київському Національному лінгвістичному університеті.