У Росії блокують Telegram

У Росії блокують Telegram

Провайдери почали блокувати доступ до месенджера Telegram на території Росії.

Про це повідомляє у понеділок прес-служба Роскомнагляду.

"До Роскомнагляду надійшло рішення Таганського районного суду про обмеження доступу на території Росії до інтернет-ресурсів організатора поширення інформації у мережі Інтернет Telegram Messenger Limited Liability Partnership. У зв'язку з цим інформація про дані інтернет-ресурси у понеділок, 16 квітня, спрямована операторам зв'язку із метою обмеження доступу", - йдеться у повідомленні.

Глава Роскомнагляду Олександр Жаров заявив, що відомство також зажадає від Apple та Google видалити додаток Telegram зі своїх магазинів, повідомляє "Медуза".

Повідомляється також, що у реєстрі "Роскомсвободи", яка стежить за блокуванням сайтів, сервери Telegram поки що не з'явилися.

Нагадаємо, 13 квітня суддя Таганського суду Москви Юлія Смоліна задовольнила позов Роскомнагляду про блокування Telegram, розглянувши його за 20 хвилин у відсутності представників месенджера.

Приводом для позову стала відмова Telegram передати ФСБ ключі шифрування від листування користувачів. У Роскомнагляді зазначили, що готові відновити доступ до месенджера, як тільки він виконає вимоги.