У Львові відзначили 106-ту річницю заснування Пласту

У Львові відзначили 106-ту річницю заснування Пласту

Сьогодні у Львові на площі перед пам’ятником Іванові Франку відбулись заходи з нагоди святкування 106-ї річниці заснування Пласту.

Також з нагоди свята перед будівлею Ратуші на флагштоку розміщено пластове знамено, повідомляє УНІАН.

Святкування відбувалися у церкві святих Ольги і Єлизавети (площа Кропивницького, 1), на вул. Шептицьких, 16, на площі перед пам’ятником І. Франкові, потім вирушили на Личаківський цвинтар та у Львівський історичний музей (площа Ринок, 6).

Організаторами змагань є Станиця Львів Пласту Національної Скаутської організації України та 9-й курінь УСП імені Софії Фредро-Шептицької "Одержимі" спільно з управлінням молоді та спорту Львівської міської ради.

Після Служби Божої та традиційних церемоніалів біля пам’ятника Івану Франку вже традиційним маршем пластуни вирушили до Личаківського кладовища для вшанування пам’яті полеглих героїв та засновників Пласту. Нині у Пласті займається близько 300 дітей новацтва (діти віком від 6 до 12 років) та 1300 дітей юнацтва (віком від 12 до 16 років). Пластунів від 18 років є орієнтовно понад 200.

Нагадаємо, Пласт — національна скаутська організація України, мета якої сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі, на свідомих, відповідальних та повноцінних громадян місцевої, національної та світової спільнот, і на провідників українського суспільства. Перша пластова присяга відбулася 12 квітня 1912 року.