Росія скликає екстрене засідання Радбезу ООН щодо Сирії

Росія скликає екстрене засідання Радбезу ООН щодо Сирії

Росія скликає екстрене засідання Ради Безпеки ООН для обговорення дій США та їхніх союзників на території Сирії.

Про це йдеться в заяві Путіна на офіційному мережевому ресурсі президента РФ.

"Росія скликає екстрене засідання Ради Безпеки ООН для обговорення агресивних дій США та їхніх союзників", - повідомляється у заяві Путіна.

Президент РФ наголосив, що Росія засуджує напад на Сирію. Він вважає, що своїми діями США ще більше погіршують гуманітарну катастрофу у Сирії, несуть страждання мирному населенню, по суті потурають терористам, які сім років мучать сирійський народ, провокують нову хвилю біженців з цієї країни та регіону у цілому.

"Нинішня ескалація ситуації навколо Сирії спричиняє руйнівну дію на всю систему міжнародних відносин. Історія розставить все по своїх місцях, і вона вже поклала на Вашингтон важку відповідальність за криваву розправу із Югославією, Іраком, Лівією", - зазначено у заяві.

Нагадаємо, вночі США, Велика Британія і Франція завдали ударів по декількох об'єктах на території Сирії, які могли використовуватися для виробництва хімічної зброї. За словами міністра збройних сил Франції Флоранс Парлі, Росія була попереджена про удари.

НАТО і низка розвинених країн світу підтримали такі дії.

Президент Росії Путін назвав авіаудари по Сирії актом агресії. А сирійська армія заявила, що це не завадить Сирії боротися із терористами.