АТО: проросійські найманці 43 рази обстріляли позиції ЗСУ

АТО: проросійські найманці 43 рази обстріляли позиції ЗСУ

Російсько-окупаційні війська вели обстріл на луганському та донецькому напрямках.

За минулу добу бойовики в зоні АТО на Донбасі зробили 43 обстріли опорних пунктів Збройних сил України, внаслідок чого поранення отримав один військовослужбовець, повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати режим повного припинення вогню. За минулу добу агресор скоїв 43 обстріли позицій Збройних сил України", – йдеться у звіті.

Так, на луганському напрямку із заборонених мінськими угодами 120 і 82-мм мінометів, БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовики вели вогонь по укріпленнях ЗСУ під Троїцьким. Також міномети калібру 82-мм застосовувалися в районі Кримського, гранатомети та стрілецька зброя - неподалік Зайцевого, а крупнокаліберні кулемети - поблизу Світлодарська.

На донецькому напрямку з 82-мм мінометів обстріляні захисники Опитного і Кам'янки. Крім цього, з гранатометів вогонь вівся по  укріпленнях українських військових поблизу Водяного, Авдіївки, Кам’янки, Мар’їнки, Павлополя, Лебединського та Богданівки, з великокаліберних кулеметів – неподалік Невельського, Авдіївки, Мар’їнки, Павлополя та Шахти "Бутівка", а з озброєння БМП – в районі Талаківки, Кам’янки та Богданівки. Також під вогонь зі стрілецької зброї потрапили оборонці Кам’янки, Опитного, Лебединського, Шахти "Бутівка", Талаківки, Павлополя та Водяного, а по захисниках Авдіївки – вівся снайперський вогонь.