У Росії відреагували на намір України вийти з СНД

У Росії відреагували на намір України вийти з СНД

Спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко, яка очолює раду Міжпарламентської асамблеї СНД, вважає, що намір України вийти зі співдружності суперечить економічним інтересам цієї країни.

Про це вона заявила на прес-конференції 13 квітня за підсумками пленарного засідання МПА СНД в Санкт-Петербурзі, -  передає канал Zik.

"Крок явно не в інтересах України та українського народу – така послідовна спроба руйнації всього і вся. Руйнувати – не будувати", – сказала представник країни-агресора.

На її думку, це "безумовно, погіршить ситуацію в Україні".

Вона зазначила, що в рамках СНД діють угоди про зону вільної торгівлі, про пільги і преференції, які створюють привілейовані умови для членів СНД і забезпечують співпрацю держав у сфері енергетики та інших областях.

На її думку, "рубати канати", як це робить керівництво України, "абсолютно нерозумно".

"СНД без України, звичайно, виживе, хоча нам дуже шкода наших братів-українців, яких ставлять у такі умови... Навіщо стріляти в власну ногу? Незрозуміло", – заявила спікер Ради Федерації.
За її словами, заява про вихід України з СНД – "це, скоріше, декларація, оскільки в останні роки Україна не брала активну участь в діяльності Співдружності".

Нагадаємо, Україна офіційно припинить співпрацю з СНД і закриє представництва при відповідних інституціях у Мінську. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час виступу на 11-му Київському безпековому форумі.