Наглядова рада ПАТ "НСТУ" констатувала невиконання правлінням її рішення про підвищення зарплат

Наглядова рада ПАТ "НСТУ" констатувала невиконання правлінням її рішення про підвищення зарплат

Члени Наглядової ради ПАТ "НСТУ" на засіданні 5 квітня 2018 року розглянули питання "Про стан виконання рішень Наглядової ради від 25 жовтня 2017 року щодо встановлення Умов і розмірів оплати праці працівників ПАТ "НСТУ" і, взявши до відома повідомлення правління про неможливість виконання рішення у встановлений НР термін, а саме з 2 квітня 2018 року, констатували  невиконання правлінням рішення.

Про це повідомляє Детектор медіа.

Таке рішення ухвалене більшістю голосів (10 "за", один утримався). Також члени НР констатувати, що правління не зверталося до Наглядової ради щодо зміни рішення від 25 жовтня 2017.

Голова Наглядової ради Тетяна Лебедєва нагадала, що 25 жовтня 2017 року, за поданням Правління, Наглядова рада ухвалила рішення з 2 квітня 2018 року встановити умови і розміри оплати праці працівникам ПАТ "НСТУ", крім встановлених рішенням Наглядової ради від 19 липня 2017 року. І в додатку № 1 написано, що "розміри посадових окладів, крім встановлених рішенням Наглядової ради від 19 липня 2017 року, відповідно до переліку, з 02 квітня 2018 року становлять…". На її думку, це мало б означати, що попередні умови і розміри оплати праці з 2 квітня вже недійсні, а працюють нові. "Наглядова рада знає про недофінансування і багато робить для вирішення цього питання, але правління не звернулося до Наглядової ради з пропозицією внести зміни до цього рішення", – сказала Тетяна Лебедєва.

Голова правління Зураб Аласанія поінформував, що є низка аспектів, які правління мусить враховувати при виконанні відповідного рішення. Серед них головним є недофінансування компанії. "Також у зв’язку з небажанням працівників звільнятись за угодою сторін з НСТУ до дати скорочення, 30 березня 2018 року ще тривала робота комісій у філіях по визначенню переважного права зайняття вакантних посад працівниками, що скорочуються. Таким чином зрозуміти остаточний персональний склад філії стало можливим лише 2 квітня, після закінчення роботи всіх комісій. Після цього менеджери філій розпочали підготовку своїх пропозицій щодо нового штатного розпису філії", – зазначив він.

Нагадаємо, у протоколі засідання правління НСТУ яке відбулося 22 грудня, йдеться про те, щоб "затвердити та ввести в дію з 02.04.2018 року штатний розпис ПАТ "НСТУ" загальною кількістю 4 087 посад.

Раніше Наглядова рада 25 жовтня 2017 року ухвалила рішення, що з 2 квітня 2018 року працівники публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" отримуватимуть підвищену заробітну плату. У додатку до протоколу "Умови і розміри оплати праці працівників ПАТ "НСТУ" визначені наступні оклади: головні оператор, режисер, художник, продюсер (креативний) будуть отримувати 16 тис грн, максимально 32 тис. грн. Ведучий програми, відповідальний випусковий, головний випусковий, коментатор, оглядач, редактор літературний – 9 200 грн., максимально 18 400 грн. Журналіст, кореспондент, редактор, випусковий ефіру, артист оркестру (симфонічного, камерного), артист хорового колектив (академічного), артист-вокаліст, художник-постановник – 8 300 грн. (максимальний оклад 16 600 грн) тощо.