Уряд Британії вирішує питання щодо ударів в Сирії (аудіо)

Уряд Британії вирішує питання щодо ударів в Сирії (аудіо)

На надзвичайному засіданні уряд Великобританії вирішить, чи відповідати на хімічну атаку в Сирії.

Комітет Сенату США у закордонних справах розглядає запропоновану президентом Дональдом Трампом кандидатуру Майка Помпео на посаду держсекретаря. Сполучені Штати планують відмовитися від "політики м"якої сили" щодо Росії. Про це йдеться в поширеній перед слуханнями стенограмі виступу Помпео.

Докладніше про ситуацію довкола Сирії — Юлія Конішевська:

"Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей наказала підвести британські підводні човни ближче до території Сирії та підготуватись до ракетного удару по силах режиму Башара Асада. Про це поінформувало британське видання "The Тelegraf".

Газета "The Times" повідомила: Сполучене Королівство привело в бойову готовність літаки на військово-повітряній базі Акротірі на Кіпрі. Натомість Росія через загрозу ракетного удару США по Сирії привела в готовність війська протиповітряної оборони, розвідки та ударні сили. Про це сказав голова комітету держдуми Росії з питань оборони Володимир Шаманов.

Раніше президент США Дональд Трамп попросив Росію підготуватися до нових американських ракет, однак сьогодні у своєму Твіттері уточнив, що про конкретні терміни не йдеться.

Заява американського президента про ракетні удари по Сирії — це інструмент впливу на Росію та вдала спроба залякати Кремль, - таку думку в коментарі Українському радіо висловив військовий експерт Олег Жданов. За його словами, очікувати масованих вогневих атак США по Сирії та розміщених там російських військ не варто.

Військове протистояння у Сирії не в інтересах США і тим більше Росії — про це в коментарі Українському радіо сказав експерт Школи політичної аналітики Петро Бурковський.  

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо повідомив, що канадські збройні сили не братимуть участі в ударах по сирійських військових обєктах. Німеччина до операції також не приєднається. Натомість Франція готова допомогти США, після того, як перевірить інформацію про застосування хімічної зброї у сирійському місті Дума".

Юлія Конішевська. Українське радіо.

Прослухати

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!