Бойовики використовують лазерну зброю в зоні АТО

Бойовики використовують лазерну зброю в зоні АТО

Забороненим випромінюванням бойовики осліпили прикордонника біля Мар’їнки.

Про це повідомляють Факти.

Посеред білого дня ворог почав активні снайперські обстріли. Прикордонник спробував вирахувати звідки стріляють. Подивився у бінокль і осліп.

Практично незрячого бійця з опіком сітківки ока доставили до госпіталю в Києві. Проти прикордонника  застосували заборонену  лазерну зброю, переконані військові офтальмологи. Променем невідомого походження оппечена сітківка ока.

Це вже четвертий випадок використання лазерної атаки проти прикордонників. Росія продовжує випробовувати на Донбасі заборонену лазерну зброю. перші 3 випадки зафіксували в середині 2016 року. Це булона тому ж самому місці, де постраждав четвертий прикордонник.

У всіх потерпілих були оппечені сітківки ока. Частково  лікарям  вдалося відновити зір, але бачити як раніше хлопці ніколи більше не зможуть. Лікарі не приховують, як лікувати такі опіки не знають. Нелетальна лазерна зброя – це промінь червоного або зеленого кольору, що тимчасово осліплює й робить військовового безпорадним і не здатним виконувати завдання.

Ціль цієї зброї – боротьбі із снайперами з спостерігачами. Грубо кажучи дуже потужний  промінь,який просто напросто випікає сітчатку ока. Несмертельні лазери успішно виготовляють у США, Китаї, Великобританії та Росії.

Побачити сліпучий лазер людина нездатна. Не мають українскі військові й чим захищатися від такої зброї. Тому її заборонено Конвенцією ООН 1995-го року, а торік використання потужних осліплювальних променів визнали військовим злочином.