Медведєв запропонував заборонити американські товари

Медведєв запропонував заборонити американські товари

Відповіддю на санкції США проти Росії може стати обмеження надходження американських товарів на російські ринки.

Про це заявив прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, передає mind.ua

Остаточне рішення з цього питання прийматиме президент країни, але Медведєв сподівається, що депутати виступатимуть зі своїми ініціативами з реакції на останні санкції з боку Сполучених Штатів.

"На нашому ринку доволі багато продуктів із США, і це не лише цінні папери, з якими треба розбиратись окремо, але і ціла низка інших товарів, які поставляються на наш ринок і випускаються американським бізнесом", – сказав він.

Він зазначає, що Росія не відкидає можливість звернення  за захистом ув торгові інститути у відповідь на спроби "покарати росіян" і "використання неконкурентних способів боротьби за економічні ринки".

Прем’єр-міністр відомий як поціновувач продукції американської компанії Apple. Його неодноразово помічали з iPhone та iPad, та навіть після того, як йому дарували російські смартфони, він сам казав, що користується іншими телефонами.

Торговий обіг між країнами за підсумками 2017 року склав $24 млрд, з яких на поставки Росії в США прийшлось $17 млрд. РФ постачає до Сполучених Штатів, в основному, нафту, метали, ядерне паливо, мінеральні добрива та рибу. На ці позиції припадає 90% російського експорту до США.

США постачають до РФ літаки, авіаційні двигуни, комплектуючі до літаків та продукцію машинобудування.