У двох ТРЦ Києва знайшли порушення, що створюють небезпеку людям - голова ДСНС

 У двох ТРЦ Києва знайшли порушення, що створюють небезпеку людям - голова ДСНС


У Києві ДСНС перевіряє 9 торговельно-розважальних центрів на дотримання техніки пожежної безпеки,  у "Магелані" і "Dream Town" уже виявлено порушення, що створюють небезпеку для людей.

Про це заявив у середу голова ДСНС Микола Чечоткін на засіданні уряду, - повідомляє Укрінформ.

"По місту Києву із  357 об'єктів перевіряється зараз 9 торговельно-розважальних центрів, з яких у "Магелані" і "Dream Town" вже виявлено порушення, що стоворюють небезпеку людям", - сказав Чечоткін.

Він повідомив, що серед поданих до суду об'єктів, де увага питанням безпеки практично не приділяється, і їх пропонується закрити, значаться ТЦ "Альтаїровський" в Одесі, ТЦ "Нікос"  та супермаркет "Колібріс" у Рівненській області.

За словами Чечоткіна, у торговельно-розважальних центрах основними виявленими недоліками є порушення вимог до облаштування шляхів евакуації, відсутність або несправність автоматичних систем протипожежного оповіщення, відсутність і несправність протипожежного водопостачання, порушення при експлуатації електрообладнання і недостатнє забезпечення об'єктів вогнегасниками.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству внутрішніх справ, Державній службі з надзвичайних ситуацій спільно з іншими органами влади розпочати масштабну перевірку шкіл, дитсадків та інших місць масового перебування людей на предмет пожежної безпеки.