Світовій торговій системі загрожує розвал - голова МВФ

Світовій торговій системі загрожує розвал - голова МВФ

Голова Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард закликала уряди країн світу відмовитися від протекціонізму, посилити захист інтелектуальної власності та попередила, що глобальній торговій системі загрожує "розвал".

Про це повідомляє "Голос Америки".

У своїй промові, з якою вона виступила в Гонконзі в середу, Лагард закликала країни світу "відійти від протекціонізму". У цих словах можна побачити натяк на нещодавні рішення Вашингтона ввести високі мита на імпортну сталь та інші товари. Китай відповів на це підвищенням мита на американські товари. Таким чином, виник цикл, який, на думку деяких експертів, може призвести до торгової війни.

Лагард заявила, що глобальна економіка переживає стійкий підйом, і настав час для економічних реформ, таких як відкриття доступу до сфери послуг в країнах і розширення застосування цифрових технологій для поліпшення державних послуг, що надаються органами влади.

На думку голови МВФ, економічні реформи носять невідкладний характер через посилення невпевненості, похідної від тертя в торгівлі, невизначеною геополітичної ситуації, підвищення фіскальних і фінансових ризиків.

Виступ Лагард відбулося напередодні засідань у МВФ і Світовому банку, які пройдуть у Вашингтоні наступного тижня, де провідні економісти та фінансисти з усього світу шукатимуть вирішення проблем, пов'язаних з банківською сферою, торгівлею, дефіцитом та багатьма іншими сферами.