Трамп і Мей обговорили хіматаку в Сирії

Трамп і Мей обговорили хіматаку в Сирії

Президент США Дональд Трамп і прем'єр-міністр Британії Тереза Мей обговорили реакцію на застосування хімічної зброї в Сирії з боку режиму Асада, який продовжує військову активність за підтримки РФ та Ірану.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному Білим домом за результатами розмови, повідомляє Укрінформ.

"Президент Дональд Трамп розмовляв сьогодні з прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей. Обидва лідери засудили нехтування людським життям із боку сирійського президента Асада", - наголошується в документі.

Нагадаємо, 7 квітня було заявлено про підозру хімічної атаки в сирійському місті Дума, що в Східній Гуті. В результаті нападу загинули щонайменше 60 осіб, ще понад тисяча людей постраждали.

У понеділок відбулося екстрене засідання Ради Безпеки ООН. Російська сторона продовжила захищати свого союзника, Башара Асада, наголошуючи, що повідомлення про застосування хімічної зброї - це дезінформація.

Решта членів Радбезу закликали негайно припинити бойові дії в Сирії, надати доступ лікарів і гуманітарних організацій до постраждалих та провести незалежне міжнародне розслідування для встановлення причетних до хімічної атаки в сирійському місті.