НАТО профінансує програму з покращення протезування військових ЗСУ

НАТО профінансує програму з покращення протезування військових ЗСУ

Трастовий фонд НАТО з медичної реабілітації для України профінансує дворічну бакалаврську програму в Інституті протезування та ортопедії у Харкові, що дозволить підвищити рівень надання медичних послуг для амтутантів.


Про це повідомляєУНН з посиланням на прес-службу Генштабу ЗСУ.

"НАТО допомагає поліпшити медичне обслуговування військовослужбовців у Збройних Сил України, які зазнали ампутацій, через нову дворічну програму в Інституті протезування та ортопедії у Харкові. За фінансування Трастовим фондом НАТО з медичної реабілітації для України, бакалаврська програма допоможе підвищити рівень надання медичних послуг для ампутантів відповідно до міжнародних стандартів", — йдеться у повідомленні.

За даними Генштабу, кількість ампутантів в Україні значно зросла за останні роки через конфлікт у східній частині країни.

Зазначається, що заснована під академічною парасолькою Харківського національного університету радіоелектроніки (ХНУРЕ), програма буде контролюватися Німецькою школою реабілітаційних наук. Вона здійснюватиметься у співпраці з Міністерство соціальної політики України та Міністерство освіти і науки України. Довгостроковою метою є створення навчальну програму бакалаврата та магістратури, сертифіковану Міжнародним товариством протезів та ортостанів.

Нагадаємо, у 2017 році на протезування і медичну реабілітацію інвалідів — учасників АТО державою виділено понад 43 млн грн.