ПАТ "Укренерго" розпочало спір з Росією через активи в окупованому Криму

 ПАТ "Укренерго" розпочало спір з Росією через активи в окупованому Криму

Укренерго направило російській стороні офіційне письмове повідомлення про інвестиційний спір щодо активів компанії в окупованому Криму.

Про це повідомив в.о. керівника "Укренерго" Всеволод Ковальчук на своїй сторінці у Facebook, пише Укрінформ.

"Кілька днів тому Укренерго вручило росіянам офіційне письмове повідомлення про інвестиційний спір щодо активів нашої компанії у Криму. Конверти отримали: міністр закордонних справ Сергій Лавров,  міністр фінансів Антон Силуанов, міністр юстиції Олександр Коновалов, прем’єр-міністр Дмитро Медведєв і президент РФ Володимир Путін", - зазначив Всеволод Ковальчук.

"Якщо нам не вдасться врегулювати спір мирним шляхом до кінця вересня, ми зможемо подати позов у Міжнародний арбітраж проти Росії, як це вже зробив Нафтогаз. Наш позов буде стосуватися не лише майна, яке ми втратили через анексію півострова, але й доходів, які недоотримали через таку втрату. Ми не можемо закрити очі на ці колосальні втрати і жити далі так, ніби нічого не сталося. Адже тільки наша кримська електромережа коштує близько 1 млрд доларів. Це тисячі ліній електропередачі, десятки електричних підстанцій та багато чого ще, не кажучи вже про два пансіонати, де раніше оздоровлювалися українські енергетики", - наголосив Ковальчук.

За словами в.о. керівника "Укренерго", крім майна, компанія втратила ще й прибуток від його експлуатації.

"Ці гроші повинні були піти не лише на рахунки компанії, але й у держбюджет України у вигляді податків та дивідендів. Тому нам обов’язково треба відновити справедливість і повернути втрачене. Росія повинна відповісти за те пограбування, яке вже визнане всіма цивілізованими країнами світу. Ми впевнені, що дійдемо до переможного фіналу. Ми будемо боротися і переможемо. Крим – це Україна", - зазначив він.