У квартирі Савченко проводять обшук

У квартирі Савченко проводять обшук

У квартирі нардепа Надії Савченко, яку підозрюють в підготовці терактів проводять обшук.

Про це у Facebook повідомила прес-секретар нардепа Тетяна Проторченко, пише РБК.

Нагадаємо, 23 березня Шевченківський районний суд Києва обрав для Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці. Суд визнав незаконним затримання нардепа, разом з тим, суд постановив заарештувати її терміном на 59 днів.

У свою чергу, Савченко повідомила, що з 23 березня, виходить на голодування, а також заявила, що "ДНР" і "ЛНР" не є терористичними організаціями, а справа проти неї є політично вмотивованою.

29 березня Апеляційний суд Києва розглянувши скаргу сторони захисту Савченко, залишив її під вартою до 20 травня 2018 року. Так, Савченко інкримінують: ч. 1 ст. 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади); ч. 1 ст. 14 (Підготовка до злочину), ч. 2 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією); ст. 112 (Посягання на державного чи громадського діяча); ч. 3 ст. 258 (Терористичний акт); ч. 1 ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації); ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.