Військова авіабаза у Сирії зазнала ракетного обстрілу

Військова авіабаза у Сирії зазнала ракетного обстрілу

Авіабаза Т-4 в сирійській провінції Хомс була атакована кількома ракетами зі сторони Середземного моря.

Про це повідомляє Главком.

Як повідомляється, атакуючі сирійський військовий об'єкт ракети летіли зі сторони Середземного моря через територію Лівану. За попередніми даними, ракети впали в околицях аеродрому, в результаті удару авіабазі не заподіяно матеріальної шкоди.

Натомість сирійське державне інформаційне агентство Sana повідомляє, що в результаті ракетного обстрілу авіабази Т-4 в провінції Хомс є загиблі й постраждалі.

Міноборони США вже повідомило, що в ніч на понеділок не проводило авіаударів по Сирії.

"Наразі Міністерство оборони не здійснює авіаударів по Сирії. Тим не менш, ми продовжуємо уважно стежити за ситуацією та підтримувати дипломатичні зусилля, які тривають задля притягнення до відповідальності тих, хто використає хімічну зброю в Сирії або будь-де", - повідомили в Пентагоні.

Напередодні сенатор Маккейн закликав президента США Дональда Трампа до ракетного удару по силах Асада у Сирії.

Як відомо, Рада безпеки ООН планує в понеділок, 9 квітня, провести екстрене засідання з приводу хімічної атаки в Сирії.

Президент Франції Еммануель Макрон і президент США Дональд Трамп скоординували свої дії та ініціативи в рамках засідання Ради безпеки ООН

Нещодавно представники гуманітарних організацій звинуватили сирійський уряд у використанні хімічної зброї під час бомбардувань Думи. Від початку наступальної операції, за даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, загинуло понад 1,6 тисячі осіб.

Державний департамент США заявив, якщо застосування хімічної зброї підтвердиться, то відповідальність за це ляже на РФ.

Волонтерська організації The White Helmets повідомляє, що число загиблих у сирійському місті Дума може досягати 100 осіб.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Дональд Трамп різко засудив застосування хімічної зброї під час бомбардувань міста Дума в Східній Гуті, в якому звинувачують сили сирійського правителя Башара Асада. За словами глави Білого дому, Асад "заплатить високу ціну" за цей злочин.

Вашингтон може завдати ракетного удару в Сирії через застосування хімічної зброї в місті Дума під Дамаском.