Де може з'явитися третій київський аеропорт

Де може з'явитися третій київський аеропорт

Міністерство інфраструктури України оприлюднило проект "Авіаційної транспортної стратегії України на період до 2030 року", яким передбачено в тому числі і будівництво ще одного міжнародного аеропорту для Києва.

Проект розміщений на сайті відомства, повідомляють Фінанси.

У документі йдеться, що в найближчі 10-15 років двох існуючих аеропортів може бути вже недостатньо для забезпечення потреб Києва та області в авіатранспорті.

“Аеропорт “Київ” “затиснутий” в місті, тому перспективи збільшення його пропускної здатності досить обмежені. Крім того, його стримує і необхідність постійно обмежувати шум в межах мегаполісу. Так, вже є приклади, коли аеропорти в Європі закривають свої смуги в нічний час. Тому, логічно, що зі збільшенням пасажиропотоку і мобільності регіону рано чи пізно постане питання необхідності третього аеропорту в Київському регіоні.

Тому новий логістичний об’єкт повинен забезпечити попит на авіаперевезення через зростання туристичного та ділового потенціалу столиці.

Місцем його розташування можуть стати аеродром Гостомеля, Білої Церкви або Житомира. Саме ці міста вказані в проекті авіастратегії як потенційні авіавузли для лоукост-перевезень.