"Великоднього перемир'я" немає: з початку доби 10 обстрілів

"Великоднього перемир'я" немає: з початку доби 10 обстрілів

Бойовики, попри домовленості щодо повного припинення вогню на період Великодніх свят, продовжують обстрілювати позиції ЗСУ - з початку доби зафіксовано 10 обстрілів.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

"Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості Тристоронньої контактної групи щодо повного припинення вогню на період Великодніх свят. Від початку доби агресор здійснив 10 обстрілів українських опорних пунктів", - йдеться у вечірньому зведенні.

На Луганському напрямку з 82 мм мінометів бойовики обстріляли позиції силовиків у районі Троїцького, а з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї - поблизу Новозванівки.

На Донецькому напрямку гранатомети та стрілецьку зброю незаконні збройні формування застосували по укріпленнях сил АТО поблизу Водяного, Новотроїцького, Авдіївки та шахти "Бутівка". Крім цього, по оборонцях Водяного вогонь вів снайпер, а зі стрілецької зброї були обстріляні захисники Павлополя, зазначають у прес-центрі.

Унаслідок ворожих обстрілів українські воїни не постраждали. Наші захисники на лінії розмежування сторін продовжують надійно контролювати противника при цьому неухильно дотримуються умов "Великоднього перемир’я", наголосили у штабі АТО.

Нагадаємо, раніше перший заступник СММ ОБСЄ Александр Хуг заявив, що з 30 березня, коли на Донбасі було оголошено "Великоднє перемир'я", спостерігачі ОБСЄ зафіксували 1721 випадок порушення режиму тиші.