Савченко відмовилася від перевірки на поліграфі

Савченко відмовилася від перевірки на поліграфі

Захист Надії Савченко відмовився від перевірки її показань на поліграфі.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Співробітники Головного слідчого управління СБ України у рамках кримінального провадження призначили низку процесуальних дій у справі за підозрою в скоєнні злочину Володимиром Рубаном та Надією Савченко. Зокрема, слідчі СБУ призначили комісійну судову психологічну експертизу з використанням поліграфа, проведення якої доручено експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України. Експертизу було призначено відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства України для перевірки правдивості показань підозрюваної щодо інкримінованих їй злочинів", - йдеться у повідомленні.

СБУ наголошує, що ще до повідомлення про підозру Савченко неодноразово публічно заявляла, що надаватиме показання слідству про всі обставини кримінального провадження виключно з використанням поліграфа. Савченко була заздалегідь повідомлена про факт, місце і час проведення психологічної експертизи з використанням поліграфа та у встановленому законом порядку отримала наявні у слідства докази, якими обгрунтовується її підозра.

Натомість підозрювана у присутності експертів відмовилась брати участь у дослідженні, висунувши нові вимоги – надати їй спочатку для ознайомлення всі наявні у слідства матеріали проведених негласних слідчих (розшукових) дій. Служба констатує, що підозрювана Савченко свідомо відмовилася від проведення психологічної експертизи з використанням поліграфа.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепа Надії Савченко.

Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави.

5 квітня правоохоронці планували доправити народного депутата Надію Савченко в Київський науково-дослідний інститут судових експертиз для психофізіологічної експертизи із застосуванням поліграфа.