Степан Полторак: Росія підвела до кордону з Україною 77 тисяч військових

Степан Полторак: Росія підвела до кордону з Україною 77 тисяч військових

Росія зосередила на кордоні з Україною 19 батальйонних тактичних груп першого і другого ешелонів чисельністю понад 77 тисяч осіб.

Про це заявив міністр оборони генерал армії України Степан Полторак в інтерв’ю "Урядовому кур’єру".

"Цілком очікуване продовження агресивних дій на Сході України. Більше того, існує ймовірність переростання конфлікту в повномасштабну агресію Кремля. Це правда, яка руйнує ілюзії щодо відмови Росії від окупації частини нашої території й виведення її військ у найближчій перспективі. На нашому кордоні вона зосередила 19 батальйонних тактичних груп першого і другого ешелонів чисельністю понад 77 тисяч осіб. До складу угруповання входить майже тисяча танків, 2,3 тисячі бойових машин, понад 1,1 тисячі артилерійських систем і приблизно 400 систем залпового вогню", - поінформував міністр.

Полторак наголосив: Російська Федерація не збирається відмовлятися від продовження збройної агресії на Сході України, про що свідчить російська військова присутність в окремих районах Донецької та Луганської областей і ведення бойових дій проти ЗСУ. Зокрема, лише торік наші позиції на Сході були обстріляні понад 15 тисяч разів.

За словами міністра, окупанти шукають шлях, щоб агресію, ними організовану, перетворити на заморожений конфлікт, а не врегулювати його. Більш того, режим Путіна ще сподівається на повернення нашої держави до так званого "руского міра" і відмову України від євроатлантичної інтеграції.

Він також додав, що Кремль категорично не сприймає формату миротворчої місії ООН, діяльність якої нівелювала б вплив та владу контрольованих ним місцевих окупаційних режимів. На  переконання Степана Полторака, всі "мирні" ініціативи агресора насправді "шубка вівці" на тілі "вовка".

Міністр оборони резюмував: Україна й надалі підтримуватиме курс політико-дипломатичного врегулювання конфлікту на Донбасі і, водночас, використовуватиме суверенне право на самооборону. Україна діятиме в межах політико-дипломатичних, санкційних та інших заходів для відновлення територіальної цілісності України та відсічі й стримування збройної агресії РФ.