Британські спецслужби вийшли на таємну хімлабораторію в Росії

Британські спецслужби вийшли на таємну хімлабораторію в Росії

Британські спецслужби змогли встановити місце, де була виготовлена нервово-паралітична речовина "Новічок", яку застосували у Солсбері.

Про це повідомляє "The Times" із посиланням на джерело в британському уряді.

"Міністри й спецслужби змогли ідентифікувати місце походження "Новічка", використовуючи науковий аналіз і дані розвідки через декілька днів після спроби вбивства Сергія й Юлії Скрипаль минулого місяця", - зазначається у повідомленні.

Йдеться про таємну лабораторію в Росії, де була виготовлена нервово-паралітична речовина групи "Новічок". Велика Британія знала про існування цього об'єкта ще перед атакою 4 березня.

Нагадаємо, 4 березня у британському Солсбері був отруєний екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка. Прем'єр-міністр Великої Британії заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Тереза Мей також повідомила, що потерпілі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", розробленою в Росії.

Майже 30 країн, а також НАТО вислали російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини в Британії.