Херсонщина запустила виробництво комбайнів

Херсонщина запустила виробництво комбайнів

Херсонський машинобудівний завод спільно з фінською компанією випустив 8 комбайнів, а в планах на майбутнє - зможе забезпечувати сільгосптехнікою інші регіони України.

Про це під час прес-конференції "Чому інвестор полюбив Херсонщину?", яка відбулася сьогодні в Укрінформі, поінформував президент Міжнародної громадської організації "Земляцтво Херсонщини" Юрій Гусєв, повідомляє кореспондент агентства.

"Завод вже випустив 8 комбайнів спільно з фінською компанією. Нині на рівні Кабміну обговорюється питання про те, щоб на базі Херсонського машинобудівного заводу зробити цілу програму "Комбайни України", яка б забезпечувала нашу аграрну країну технікою власного виробництва", - зазначив Гусєв.

Заново запустити підприємство, що простоювало кілька років і навіть знаходилося під загрозою знищення, було дуже непросто, наголосив він. Але завдяки підтримці з боку обласної держадміністрації на Херсонщині випускають не тільки комбайни, а й трактори, портові доки, які експортуються до інших держав.

Нагадаємо, перший зернозбиральний комбайн "Skif-280 Superior" (версія фінського комбайну Sampo Rosenlew SR 3085 Superior) виробництва ХМЗ презентовано у липні 2017 року.