Суд заборонив застосовувати санкції щодо компаній із зони АТО

Суд заборонив застосовувати санкції щодо компаній із зони АТО

Санкції можуть застосовуватися тільки в разі знаходження платника єдиного внеску, зареєстрованого в зоні АТО, на обліку в податкових органах, розташованих за межами цієї території.
 

Державна фіскальна служба більше не зможе застосовувати санкції до платників податків, які перебувають та зареєстровані в зоні АТО. Таке рішення прийняв Касаційний адмінсуд Верховного суду України, повідомляє korrespondent.net.
 
У суді було розглянуто показову справу за позовом Луганського центру підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень до обласного управління ДФС про скасування рішення про застосування штрафу та нарахування пені за несвоєчасну сплату єдиного внеску.
 
"До платників податків, розташованих і зареєстрованих у податкових органах у зоні АТО, санкції не застосовуються - рішення Верховного суду", - сказано в рішенні суду.
 
Суд зазначив, що саме перебування платників єдиного внеску на обліку в органах доходів і зборів, розташованих на території населених пунктів, де проводилася АТО, є підставою для призупинення застосування санкцій до таких платників.
 
Також у рішенні сказано, що санкції можуть застосовуватися тільки в разі знаходження платника єдиного внеску, зареєстрованого в зоні АТО, на обліку в податкових органах, розташованих за межами цієї території. Також санкції можливі за невиконання платником єдиного внеску своїх обов'язків, що виникли на початку та/або після закінчення АТО.