На суспільні роботи відправили понад 200 злісних аліментників

На суспільні роботи відправили понад 200 злісних аліментників

Українські суди винесли 202 постанови про застосування суспільно-корисних робіт щодо боржників із виплати аліментів.

Про це повідомила заступник міністра юстиції Світлана Глущенко під час засідання "Новели законодавства у сфері стягнення аліментів: практика застосування та шляхи її вдосконалення", повідомляє Укрінформ.

"Загальна цифра по Україні становить 202 постанови судів, відповідно до яких боржники мають приступити до виконання суспільно-корисних робіт", - зазначила Глущенко. Водночас вона зауважила, що у більшості випадків суди відмовляються застосовувати до боржників  адміністративне стягнення у вигляді суспільно-корисних робіт.

Світлана Глущенко додала, що на сьогодні органами Державної виконавчої служби вже стягнуто з початку року 600 мільйонів гривень аліментів.

"Це гарний показник, якщо враховувати, що в минулому році за рік Державною виконавчою службою було стягнуто аліментів на суму 2,4 млрд грн. Фактично за 2 місяці ми стягнули 600 млн і це свідчить про те, що цей механізм працює", -  наголосила Глущенко.

Окрім того, зауважила Глущенко, нині 10 тис. боржників добровільно погасили свою заборгованість у повному обсязі, а 8 тис. боржників досягли консенсусу зі стягувачами, наслідком чого стало те, що стягувачі забрали свої документи з органів Державної виконавчої служби у зв'язку з відсутністю протекції.

Нагадаємо, 6 лютого 2018 року набув чинності закон щодо посилення відповідальності за несплату аліментів.