США прагнуть посилення кордону з Мексикою

США прагнуть посилення кордону з Мексикою

Президент США Дональд Трамп не полишає ініціативи посилити безпеку південного кордону Сполучених Штатів з Мексикою, щоб припинити потоки нелегальних мігрантів, для чого хоче залучити Міністерство оборони країни.

Про це він заявив під час зустрічі з президентами Литви, Естонії і Латвії, повідомляє Укрінформ.

"Ми готуємося до того, щоб військові забезпечували безпеку наших кордонів між Мексикою і Сполученими Штатами", - заявив глава Білого дому, відповідаючи на прохання прокоментувати його останні заяви щодо кордону з Мексикою. Він нагадав, що недавно обговорював це питання на зустрічі з міністром оборони США генералом Джеймсом Меттісом. "Я думаю, це те, що ми маємо зробити", - зауважив Дональд Трамп.

У цьому зв'язку він вказав на те, що через Мексику з півдня проходять тисячі нелегальних мігрантів, які згодом потрапляють до Сполучених Штатів. Він пояснив, що всі спіймані нелегали негайно департуються, а потім знову здійснюють спробу незаконно перетнути кордон.

"Мексиканський кордон вкрай незахищений нашими законами. Ми маємо дуже жахливі та дуже небезпечні закони про охорону кордону в Сполучених Штатах, і ми маємо щось зробити", - заявив американський президент.

Він висловив сподівання, що Конгрес США прийме відповідне законодавство про охорону кордонів найближчим часом, а також учергове звернув увагу на свою ініціативу з розбудови стіни.

"Ми мусимо мати міцні кордони, нам потрібна стіна", - наголосив президент США.