Дипломатичний бойкот триває

Дипломатичний бойкот триває

У Росії оголосили про висилку співробітника чорногірського посольства.

Про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ РФ.

"В МЗС Росії для вручення відповідної ноти був викликаний посол Чорногорії Раміз Башич. Йому було вручено ноту протесту і заявлено, що у відповідь на необгрунтовані вимоги Чорногорії про вислання російського дипломатичного співробітника на підставі бездоказових обвинувачень Великої Британії на адресу Росії через т.з. "справу Скрипалів" російська сторона оголошує "persona non grata" співробітника чорногорського посольства", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, уряд Чорногорії 28 березня оголосив персоною нон грата одного російського дипломата і відкликав згоду на призначення почесного консула РФ в країні.

Загалом близько 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини у британському Солсбері.

У свою чергу, в Росії 30 березня заявили, що висилають дипломатів 23 країн, і додали, що залишають за собою право на кроки у відповідь і щодо Бельгії, Угорщини, Грузії і Чорногорії, які також вирішили вислати співробітників російських диппредставництв.