Бойовики переміщують військову техніку на Донбасі

Бойовики переміщують військову техніку на Донбасі

Бойовики продовжують приховано зосереджувати військову техніку і озброєння.

Про це інформує прес-центр штабу АТО, повідомляє lb.ua

"В районах населених пунктів Чистякове, Олександрівка і Круглик спостерігачі СММ ОБСЄ підтвердили факт розташування 14-ти танків, а в районі населеного пункту Золоте - 9 одиниць БМП-1. За результатами проведеної перевірки місць зберігання відведеної техніки, спостерігачі Місії виявили відсутність 18-ти танків, 9-ти мінометів калібру 82 і 15 одиниць протитанкові гармати МТ-12", - йдеться в повідомленні.

За наявною інформацією, на Світлодарському напрямку зафіксовано переміщення техніки бойовиків на лінії зіткнення сторін в кількості 14 БМП і 6 одиниць тентових вантажівок, що рухались з району Дебальцеве в бік населеного пункту Логвинове.

У штабі зазначають, що продовжується практика зосередження бойовиками збройних формувань РФ техніки і озброєння в населених пунктах, тим самим небезпека загрожує мирному населенню практично по всій лінії розмежування.

"Зокрема, у східній частині населеного пункту Безіменне на приватних ділянках зафіксовано розташування декількох одиниць танків, а на території школи населеного пункту Софіївка - артилерійські системи різного калібру.

У промзоні населеного пункту Кадіївка і на території ПТУ №10 Роздольного виявлено реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що такі дії з боку окупаційної адміністрації Російської Федерації Українська сторона СЦКК розцінює як черговий етап підготовки засобів вогневого ураження до його застосування по позиціях Збройних Сил України і проти мирного населення Донбасу, порушуючи Мінські домовленості, що свідчить про зацікавленість РФ у подальшому загостренні конфлікту.