Українці визначаються зі своїми лікарями

Українці визначаються зі своїми лікарями

Процес підписання декларацій з лікарями первинної ланки триває в тестовому режимі - на сьогодні вже 106 тисяч українців уклали з терапевтами чи сімейними лікарями декларації про медичне обслуговування.

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я.

"Національна кампанія з вибору лікаря розпочнеться з 2 квітня. Водночас, процес підписання декларацій з терапевтами, педіатрами та сімейними лікарями розпочався ще минулого року, під час тестового режиму роботи електронної системи охорони здоров’я. На сьогодні у системі зареєстровано уже 106 тисяч декларацій", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ наголосили, що обрати свого лікаря - означає визначитися з терапевтом, педіатром чи сімейним лікарем, якому ви готові довірити своє здоров’я. Підписуючи з ним декларацію, ви повідомляєте державі, що гроші за ваше обслуговування НСЗУ (Національна служба здоров'я України) має направляти саме в той заклад, в якому працює обраний вами лікар.

Національна кампанія з вибору лікаря, що розпочнеться у квітні, не має визначеного строку: вона триватиме доти, поки всі українці не визначаться зі своїми лікарями. Тож підписати декларацію можна як у квітні, так і у червні чи жовтні.

Водночас варто звернути увагу на те, що лікарі можуть обслуговувати лише певну кількість пацієнтів: сімейний лікар - 1 800, терапевт - 2 000, педіатр - 900. Лікаря можна обирати незалежно від місця реєстрації чи проживання.