Нові викриття: на черзі - Назар Холодницький?

Нові викриття: на черзі - Назар Холодницький?

Під час прослуховування кабінету керівника САП Назара Холодницького вдалося зафіксувати інформацію про тиск на певних посадовців для прийняття ними певних рішень у певних провадженнях.

Про це в інтерв'ю ZN.UA розповів директор Національного антикорупционного бюро Артем Ситник.

"По-перше, йдеться про зливання інформації про обшуки, що готуються, тим людям, у яких ці обшуки повинні були проводитися. По-друге, про тиск на певних посадовців для прийняття ними певних рішень", - розповів Ситник.

Він відзначив, що йдеться не лише про прокурорів, а і про суддів, на яких здійснювали тиск для ухвалення незаконних рішень. Зокрема, тиск на суд здійснювався з метою запобігання обшуку у особи, яка є другом Холодницького. Також на плівках є докази підбурювання свідка до надання неправдивих свідчень.

Артем Ситник уточнив: йдеться про справу розкрадання коштів чиновниками мерії Одеси; справу за заявою в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун за фактом пропозиції їй неправомірної вигоди; справу, що стосується фірми "Золотий мандарин", яку пов'язують із народним депутатом Логвинським; розслідування, пов'язані з е-деклараціями вищих посадовців; розслідування, пов'язані з бізнес-інтересами власника великого агрохолдингу.

Запис у кабінеті Холодницького здійснювався всього місяць, нагадав директор НАБУ. Генеральний прокурор Юрій Луценко також підтвердив слідчі дії НАБУ і ГПУ щодо керівника САП Назара Холодницького і відмовився коментувати їх результати.

Тим часом, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький каже, що заяву про звільнення написав ще у день призначення на посаду.

Про це він повідомив під час брифінгу, повідомляє Укрінформ.

Холодницький додав, що метою його приходу на посаду було давати результати. "На жаль, у багатьох випадках, ховаючись за гучними іменами і затриманнями, колеги не думали про ту доказову базу, яка мала бути в кримінальних провадженнях. І після гучних затримань і обрання запобіжних заходів чомусь наступала стадія тривалого слідства, яке тривало і 8 місяців, і рік", - зазначив керівник САП.

Раніше Холодницький підтвердив інформацію про виявлення у своєму кабінеті пристрою, схожого на такий, що застосовується для прихованого прослуховування.

Він також заявив, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього.

Нагадаємо, 20 березня на поверхні акваріума в робочому кабінеті керівника САП Назара Холодницького виявили приховані засоби прослуховування. Пізніше ЗМІ повідомили про те, що кабінет антикорупційного прокурора Назара Холодницького прослуховувало НАБУ з відома генпрокурора.