В Україну поспішає весна: буде +20º

В Україну поспішає весна: буде +20º

30 березня весна в Україні ввійде у фазу справжнього тепла.

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко у своєму метеоблозі.

"У більшості областей України денна температура повітря впродовж 30, 31 березня та 1 квітня почне поступово набирати обертів і становитиме вже забуті +10+15 градусів. У південній частині та в центральних областях, страшно сказати, проте дуже ймовірні +15+19 градусів і навіть подекуди до +20 градусів", - зазначає вона.

За прогнозом синоптика, у п’ятницю ще залишиться прохолодна погода у північно-східній частині України: на Харківщині, Сумщині, Чернігівщині, північних районах Київщини та Луганщини очікується +2+6 градусів. Проте й там на Вербну неділю очікують +7+14 градусів. Однак ці високі градуси прийдуть разом із дощами та посиленням вітру до штормових значень.

30 та 31 березня опади найбільш імовірні на заході та півночі України, на решті території домінуватиме суха погода. 1 квітня, на Вербну неділю, потужний циклон над Білоруссю та Балтикою докине негоду в Україну, написала Наталка Діденко.

За її словами, у західних областях, а впродовж дня на значній частині території України, пройдуть дощі, місцями навіть сильні. А 2 квітня весна знову вибрикне похолоданням та навіть мокрим снігом. На заході та у північних областях температура повітря становитиме +3+9 градусів, а в нічні години очікуються навіть невеликі "мінуси". Проте на сході, у центрі та на півдні ще буде тепло, +9+15 градусів, додала синоптик.

У вівторок, 3 квітня, холодна погода охопить північ та центр України, на заході почне теплішати, на півдні та південному сході очікується +7+12 градусів.

Упродовж 4 - 5 квітня в Україні переважатиме нарешті тепла сонячна погода, температура повітря підвищиться до +10+16, місцями до +17+20 градусів.