Київ: 30 - 31 березня відбудеться масштабне відключення від водопостачання

Київ: 30 - 31 березня відбудеться масштабне відключення від водопостачання

На киян 30 - 31 березня очікує наймасштабніше відключення від водопостачання в історії міста. Низка районів та житлових масивів Києва залишаться без водопостачання з 10:00 30 березня до 7:00 31 березня через відключення насосної водопровідної станції "Крутогірна" для виконання робіт із заміни аварійної запірної арматури.

Про це повідомили в столичному водоканалі. Там також уточнили, що це відключення стане наймасштабнішим в історії Києва.

Обмеження діятимуть в таких районах:

Зниження надійності водопостачання (зниження тиску у водопровідних мережах до значень пожежного мінімуму – 1,0-2,0 атм.):
Голосіївський район: район Голосієве – Амурська площа, центральні частини вулиць Васильківської та Ломоносова та Голосіївського проспекту, а також суміжні вулиці; проспект Науки – Стратегічне шосе та суміжні вулиці.
Святошинський район: "Микільська Борщагівка" в районі вулиць Гната Юри, Володимира Покотила, Сім'ї Сосніних та суміжних вулиць.
Солом'янський район: житловий масив "Першотравневий" у районі вул. Авіаконструктора Антонова, Чоколівського бульвару, вул. Пітерської і суміжних вулиць; житловий масив "Солом'янка" в районі Повітрофлотського проспекту, вулиць Солом'янської та Андрія Головка, проспекту Лобановського; житловий масив "Чоколівка" (забудова від Чоколівського бульвару до аеропорту "Київ") – повністю; група житлових масивів "Відрадний" (забудова в районі, обмеженому бульваром Вацлава Гавела, вул. Гарматна, Відрадним проспектом, вулицями Новопольова і Пост-Волинська) – повністю.

Обмеження водопостачання на верхніх поверхах багатоповерхової забудови:
Голосіївський район: житлові масиви "Теремки-1", "Теремки-2" – повністю; багатоповерхова забудова вздовж проспекту Науки та суміжних вулиць; район Голосієве від Голосіївської площі до ж/м "Теремки".
Святошинський район: житловий масив "Микільська Борщагівка" – повністю; житловий масив "Південна Борщагівка" – повністю; житловий масив "Академмістечко" в районі вул. Генерала Вітрука та суміжних вулиць; район Галагани в межах вулиць Дружківська та Чистяківська, проспекту Перемоги.
Солом'янський район: район Шулявка в межах вулиць Вадима Гетьмана, Виборзької, Гарматної, Польової та суміжних вулиць.
Шевченківський район: житловий масив "Нивки" – повністю.

Зазначимо: насосна водопровідна станція ІІІ-го підйому "Крутогірна" побудована і введена в експлуатацію у 1970 році, призначена для накопичення, додаткового знезараження води від НВС "Північна" і НВС "Десна-3" та забезпечення водопостачання житлових масивів: "Теремки", "Виставка", "Голосіїв", "Батиєва гора", "Чоколівка", "Микільська Борщагівка" та інших. Установлена виробнича потужність НВС "Крутогірна" становить 183 тис. м3/добу. Фактична середньодобова подача НВС "Крутогірна" з початку 2015 року становить 107 тис. м3/добу. Подача води поживачам від НВС "Крутогірна" здійснюється в цілодобовому режимі.