Україна приєдналася до ініціативи ЮНІСЕФ про поліпшення добробуту дітей

Україна приєдналася до ініціативи ЮНІСЕФ про поліпшення добробуту дітей

У четвер, 29 березня, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) підписали Меморандум про приєднання України до всесвітньої ініціативи "Громада, дружня до дітей і молоді".

"Сьогодні ми відкриваємо нові можливості для створення умов для розвитку і самореалізації дітей та молоді в українських громадах", - сказав Володимир Гройсман, передає 112.ua.

Голова Уряду подякував Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Фонду ООН у сфері народонаселення (ЮНФПА) за підтримку і таку ініціативу.

Голова представництва Дитячого фонду в Україні Джованна Барберис зазначила, що долучення до ініціативи дозволить Україні ефективно захищати права дітей і молоді.

Зазначимо, що ініціатива "Громада, дружня до дітей і молоді" працює з 1996 року і до неї залучені муніципалітети понад 30 країн світу на всіх континентах.

Раніше Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) заявляв, що буде підтримувати молодіжні ініціативи в Україні. підтримку ЮНІСЕФ надає молодіжним проектам на сході України, зокрема в Маріуполі та Краматорську, і більшість з них пов'язані зі школою.