Польща зведе на кордоні з Україною паркан

Польща зведе на кордоні з Україною паркан

Польська влада має намір у вересні розпочати зводити огорожу на кордоні з Україною та Білоруссю, щоб зупинити міграцію кабанів, які поширюють вірус африканської чуми свиней.

Про це заявив міністр сільського господарства Польщі Кшиштоф Юргель, інформує "Польське радіо".

"Під час постійного комітету буде розглянута резолюція у справі програми будівництва паркану. Опрацьовується закон. Ми передбачаємо, що у вересні має початися будівництво", - повідомив міністр.

Вартість зведення огорожі оцінюють у 300 млн злотих (71 млн євро). Це буде паркан із відповідною сіткою заввишки до 2 метрів, що буде закріплений на глибині приблизно півметра.

Огорожу збудують уздовж східного кордону Польщі з Україною та Білоруссю. Інвестицію хочуть завершити впродовж 3 - 4 років. Насамперед паркан зводитимуть у тих місцях, де є найбільший ризик міграції кабанів.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда підписав спецзакон про боротьбу з африканською чумою свиней (АЧС). У Польщі з 2014 року зафіксовано 104 вогнища АЧС, при цьому 81 - цьогоріч. За цей час хворобу АЧС виявлено у майже 900 диких кабанів поблизу польсько-білоруського кордону, а також в околицях Варшави.