Система харчового забезпечення військовослужбовців вичерпала себе (аудіо)

Система харчового забезпечення військовослужбовців вичерпала себе (аудіо)

Стара система забезпечення військовослужбовців харчуванням вичерпала себе і тому потребує змін.

Про це сьогодні в Києві під час брифінгу розповів начальник центрального управління продовольчого забезпечення Збройних сил України генерал-майор Микола Куклюк. За його словами, зараз українська армія почала впроваджувати нову систему харчування військовослужбовців.

Розповідає Володимир Задворний:

"Серед недоліків старої системи харчування – низька якість продуктів, якими годували військовослужбовців, і непрозорість процесу формування ціни, каже начальник центрального управління продовольчого забезпечення Збройних сил України генерал-майор Микола Куклюк. За його словами, відбулася монополізація ринку, коли  три фірми надавали послуги з харчування військовослужбовців на усій території України. Залежність від фірм, що надають послуги з харчування, і відсутність штатних кухарІв, каже Микола Куклюк, негативно впливають на боєздатність армії.

З тим, що українська армія має запроваджувати нову систему харчування, як це зараз роблять передові армії світу, погоджується і перший заступник голови громадської організації Український легіон Олександр Голубчик. Втім, каже він, у бойових умовах навряд чи штатний кухар зможе забезпечити повноцінне харчування бійців.

Нова система харчування передбачає вибір продуктів із каталогу, який містить понад чотириста найменувань. Ці продукти потім закуповуються через тендери і щотижня постачаються до військових частин, а штатні кухарІ готують із них їжу. У минулому році, повідомив Микола Куклюк, на нову систему перейшли 23 військові частини. Цього року на неї мають перейти ще півсотні частин, що разом становитиме 60 відсотків військовослужбовців, які мають забезпечуватись харчуванням. Остаточний перехід на нову систему харчування планується завершити у наступному році".

Володимир Задворний. Українське Радіо.

 

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!