Дипломатичний бойкот Росії: на черзі Молдова

Дипломатичний бойкот Росії: на черзі Молдова

Молдова висилає трьох російських дипломатів у відповідь на отруєння у Великобританії колишнього співробітника ГРУ Росії Сергія Скрипаля.

Про це поінформували в Міністерстві закордонних справ і європейської інтеграції Молдови, повідомляє кореспондент Укрінформу в Молдові.

"До Міністерства закордонних справ і європейської інтеграції був викликаний Надзвичайний і Повноважний посол РФ у Кишиневі Фаріт Мухаметшин. Дипломат був ознайомлений з вербальною нотою, відповідно до якої троє російських дипломатів оголошені персонами нон грата і зобов'язані залишити територію країни впродовж найближчих 7 днів", - йдеться в повідомленні.

Рішення про висилку дипломатів було прийнято на знак солідарності з Великобританією і рішенням Європейської Ради, які кваліфікували хіматаку в Солсбері як загрозу колективній безпеці і нормам міжнародного права.

Нагадаємо, США, Канада і понад 10 європейських країн, зокрема і Україна, оголосили про висилку російських дипломатів у зв'язку з отруєнням екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля у британському Солсбері.