Німеччина видала усі дозволи на будівництво "Nord Stream-2"

Німеччина видала усі дозволи на будівництво "Nord Stream-2"

Російська "Nord Stream 2 AG" заявила, що Федеральне відомство Німеччини з судноплавства і гідрографії видало дозвіл на будівництво в німецькій винятковій економічній зоні газопроводу "Nord Stream-2".

Як стверджує прес-служба компанії, отримані усі дозволи для німецької ділянки.

"Компанія "Nord Stream 2 AG" отримала дозвіл на будівництво й експлуатацію газопроводу в німецькій ВЕЗ. Федеральне відомство з судноплавства і гідрографії видало дозвіл на будівництво 30-кілометрової ділянки відповідно до Гірського закону ФРН", - йдеться у повідомленні.

За словами менеджера компанії Йєнса Ланге, всі необхідні дозволи для німецької ділянки загальною протяжністю 85 км отримано. Дозволи з Данії, Швеції, Фінляндії та Росії поки не надійшли, вони опрацьовуються.

У Федеральному відомстві з судноплавства і гідрографії Німеччини (BSH) підтвердили схвалення будівництва газопроводу "Nord Stream-2" у виключній економічній зоні в Балтійському морі. Відповідне рішення оприлюднене на сайті BSH.

Нагадаємо, низка європейських держав, зокрема, країни Балтії, Україна і Польща, виступають проти будівництва газопроводу "Північний потік-2". Минулого тижня і офіційний Вашингтон попередив компанії, які хочуть взяти участь у розвитку російського проекту "Північний потік-2", про можливі санкції. Прес-секретар Держдепартаменту США Хізер Науерт повідомила, що США дали чітко зрозуміти своїм партнерам із інших країн: фірми, що працюють у секторі енергетичного експорту Росії, можуть потрапити під санкції CAATSA.