Франція визначилась, кого з російських дипломатів вишле з країни

Франція визначилась, кого з російських дипломатів вишле з країни

Із Франції видворяють російського аташе з питань оборони, очільника економічної місії при посольстві РФ у Франції, почесного консула в Страсбурзі та одного з консулів у Марселі.

Про це повідомляє "Liberation" із посиланням на AFP.

"Особами, які залишать Францію найближчим часом, стануть аташе з питань оборони, голова економічної місії, російський консул в Страсбурзі та один із консулів у Марселі", - повідомило AFP з посиланням на джерело у МЗС Франції.

Ці дипломати активно співпрацюють із представниками російської розвідки на території Франції, і про це зовнішньополітичне відомство вже інформувало російського посла.

Франція готова до вислання французьких дипломатів із Росії у відповідь на рішення офіційного Парижа вислати 4 російських дипломатів.

Нагадаємо, Канада та 14 європейських країн оголосили про вислання російських дипломатів у зв'язку з отруєнням екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля у британському Солсбері. Україна видворить 13 російських дипломатів. В українському МЗС заявили, що персони, яких збираються вислати, є представниками спецслужб РФ.