Столичні ТРЦ перевірять на пожежну безпеку

Столичні ТРЦ перевірять на пожежну безпеку

У Києві за дорученням міського голови Віталія Кличка перевірять системи пожежної безпеки у торгово-розважальних центрах, комплексах та інших закладах масового перебування людей.

Про це повідомляє прес-служба Київміськдержадміністрації із посиланням на заступника голови КМДА Петра Пантелеєва.

"Ми шоковані трагедією, що сталася у Кемерові. Пожежа спричинила велику кількість жертв, забрала життя людей, серед яких було багато дітей. Зважаючи на це, мер Києва доручив перевірити на відповідність нормам пожежної безпеки всі торгово-розважальні комплекси та інші місця масового перебування людей. Звертаю увагу власників торгово-розважальних закладів, інших закладів масового перебування людей на необхідність упорядкувати й забезпечити надійну роботу систем протипожежної безпеки", - зазначив заступник голови КМДА.

Це доручення стосується всіх сфер життєдіяльності міста, адже дотримання вимог техногенної та пожежної безпеки є необхідною умовою діяльності кожного закладу, кожної організації. Із проханням невідкладно організувати спільні перевірки міська влада звернулася до ДСНС.

Нагадаємо, пожежа в ТРЦ "Зимова вишня" в російському місті Кемерово сталася 25 березня. Займання виникло на останньому поверсі, де знаходилися кінозали і в неділю було багато дітей. За офіційними даними, загинули 64 людини, з-поміж яких 41 дитина.