Дніпро: сміття в місті не вивозили тиждень

Дніпро: сміття в місті не вивозили тиждень

У Дніпрі впродовж тижня не вивозять сміття.

Про це повідомляють місцеві жителі в соцмережах, додаючи фотографії із горами відходів поруч зі сміттєвими баками.

Міський голова Дніпра Борис Філатов заявив, що ситуацію штучно створює міська компанія, яка відповідає за вивезення сміття.

"Причина - приватна монополія компанії, кінцевим власником якої є один із впливових чиновників облради. Вже кілька місяців ця компанія шантажує міську раду, вимагаючи багаторазово підвищити тариф на вивезення сміття", - написав Філатов на сторінці у Facebook.

Він також пообіцяв городянам вирішити проблему за 7 - 10 днів. "Я залучу всі можливі та неможливі ресурси. Кажу відразу і чесно: мені байдуже, хто буде прибирати сміття. "Сірі", "чорні"...", - зазначив він.

Місцеві видання в січні повідомляли, що міська влада Дніпра не планує підвищувати тариф на вивезення сміття, однак має намір відмовитися від послуг "Дніпрокомунтрансу".

"Зараз створено нове комунальне підприємство, яке займатиметься вивезенням сміття. "Дніпрокомунтранс" нам заявляв, що йому бракує коштів, щоб сумлінно працювати. Міська влада ці кошти дала, але ситуація з вивезенням сміття тільки погіршилася. У другій половині травня ми проведемо новий конкурс на вивезення сміття, в якому братиме участь і нове КП", - сказав заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко.