Хорватія оголосила російського дипломата персоною нон грата

Хорватія оголосила російського дипломата персоною нон грата

Хорватія оголосила персоною нон грата російського дипломата у відповідь на отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля і його доньки у Британії.

Про це заявив під час прес-конференції прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович, повідомляє видання Vecernji List.

"Після саміту (ЄС) ми ухвалили спільне рішення бути солідарними з Великою Британією. Республіка Хорватія є однією з 14 держав, які оголосили російських дипломатів персонами нон грата", - сказав Пленкович.

Зазначимо: 26 березня президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що 14 країн-членів Євросоюзу вирішили вислати ряд російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини у британському Солсбері, де 5 березня був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Про вислання російських дипломатів уже оголосили Данія, Естонія, Латвія, Литва, Нідерланди, Німеччина, Польща, Фінляндія, Франція, Чехія.

Україна також прийняла рішення про видворення 13 російських дипломатів.

Крім того, адміністрація США висилає 48 працівників російського посольства у Вашингтоні, а також 12 росіян, які працювали у Місії РФ при ООН у Нью-Йорку. Будет закрито і консульство РФ у Сіетлі.

Канада вирішила вислати чотирьох дипломатів РФ.