В Ірпінському регіоні Київщини - спалах кору і вітрянки

В Ірпінському регіоні Київщини - спалах кору і вітрянки

В Ірпінську лікарню на Київщині госпіталізовано 5 хворих із підозрою на кір та ще 6 - із вітрянкою. З-поміж хворих - вагітна жінка.

Про це повідомляє сайт Київської ОДА.

"До медичного закладу КЗ "Ірпінська центральна міська лікарня" за медичною допомогою звернулося 6 із вітрянкою та ще п’ятеро з підозрою на кір. Серед хворих є одна жінка, з терміном 36 тижнів вагітності. Нині хворі знаходяться в інфекційному відділенні Ірпінської лікарні", - йдеться в повідомленні.

У Київській ОДА у цьому зв’язку скликано оперативний штаб по ліквідації захворювань на кір та вітряну віспу. Головному лікарю Ірпінської центральної міської лікарні доручено контролювати епідситуацію серед військових, цивільного населення, у тому числі дітей. Здійснюється перевірка щеплень.

З початку року на кір в Україні захворіло 7752 людини - 2687 дорослих і 5065 дітей. Госпіталізовано 5352 людей. Від ускладнень кору померло 7 людей: 5 дітей і 2 дорослих.

Нагадаємо, ліків від кору не існує. Це захворювання призводить до тяжких ускладнень або смерті. Єдиний надійний метод профілактики кору - вакцинація.