Кількість користувачів Telegram сягнула 200 мільйонів

Кількість користувачів Telegram сягнула 200 мільйонів

Кількість активних користувачів Telegram досягла позначки в 200 мільйонів людей.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на прес-службу месенджера.

"Цим важливими досягненням ми завдячуєм лише вам, нашим користувачам. Ми ніколи не просували Telegram з допомогою реклами, тому всі ці 200 мільйонів людей є частиною Telegram тому що ви запросили їх приєднатися", - йдеться у повідомленні.

Менеджери Telegram наголосили, що не укладають жодних угод з маркетологами, видобувачами даних чи урядовими установами.

"З того дня, як ми почали роботу в серпні 2013 року, ми не надали третім сторонам жодного байта особистих даних наших користувачів", - наголосили у Telegram.

Проект Telegram створений у 2013 році росіянином Павлом Дуровим, засновником соціальної мережі "ВКонтакте".

20 березня Роскомнагляд зобов’язав Telegram надати ФСБ Росії інформацію для декодування повідомлень. Роскомнагляд дав менеджерам Telegram 15 днів, щоб передати необхідну інформацію ФСБ. Іншакше роботу мессенджера можуть заблоковати, заявили у відомстві.

Нагадаємо, у минулому році глава Роскомнадзору Олександр Жаров звернувся до адміністрації Telegram і Дурова з проханням зареєструвати Telegram як розповсюджувач інформації в Росії. У разі відмови, Роскомнадзор погрожував заблокувати месенджер Telegram у Росії.

Автор Telegram Дуров розкритикував заяву Роскомнадзору і зазначив, що це виглядає "як саботаж державних інтересів" Росії.