Ryanair буде здійснювати авіарейси до України (аудіо)

 Ryanair буде здійснювати авіарейси до України (аудіо)

Один із найбільших лоукост-авіаперевізників світу – ірландська компанія Ryanair починає працювати на вітчизняному авіаринку.

За півроку планується відкрити рейси з київського Міжнародного аеропорту "Бориспіль" і з Міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Гадицького. Відповідну угоду підписано сьогодні в Борисполі.

Розповідає Володимир Задворний:
                                         
"Угода про співпрацю з Ryanair передбачає рейси ірландського авіаперевізника з шести європейських країн до України. Як сказав на церемонії підписання угод Президент Петро Порошенко, це важлива домовленість, оскільки вартість авіаквитків має бути доступною для багатьох українців.

Спочатку, говорить головний виконавчий директор Ryanair Майкл О’Лірі, планується запустити тільки міжнародні авіарейси, а у перспективі компанія хоче відкрити авіарейси і внутрішнього сполучення.

На думку аналітика реанімаційного пакету реформ Дмитра ЛИВча, входження на вітчизняний ринок ірландської компанії дешевих авіаперевезень сприятиме розвитку конкуренції, а відтак - підвищенню якості послуг.

Передбачається, що Райанейр може почати здійснювати авіарейси до України з кінця жовтня.

Нагадаємо, що це друга спроба ірландської компанії зайти на вітчизняний ринок авіаперевезень. Улітку минулого року рейси, які обіцяв Ryanair, мали становити півтора відсотка пасажиропотоку і півпроцента доходів аеропорту Бориспіль".

Володимир Задворний. Українське Радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!