Інститут музики імені Рейнгольда Глієра святкує ювілей (аудіо)

Інститут музики імені Рейнгольда Глієра святкує ювілей (аудіо)

150 років виповнилось цьогоріч Київському інституту музики імені Рейнгольда Глієра.

Нагадаємо, на початку року рішенням Київради інститут перейменовано в Київську муніципальну академію музики. Випускники та студенти навчального закладу, а серед них є чимало відомих в Україні і світі музикантів, організовують низку заходів, щоб відсвяткувати ювілей.

Наша кореспондентка Тетяна Ковальчук - докладно:
                                
"Так співають дівчата-студентки Жіночого хору Київського інституту музики імені Рейнгольда Глієра. Як розповіла Українському радіо проректор Мальвіна Зарудянська, історія навчального закладу - це історія музичного життя України.

Природній талант і щоденна праця, - лише так народжуються відомі імена, - каже ректор інституту, композитор, народний артист Олександр Злотник.
 
Національна філармонія України та Інститут музики імені Рейнгольда Глієра тісно пов’язані між собою,- розповідає Генеральний директор Філармонії Дмитро Остапенко.

До 150-річчя інституту його було перейменовано на Київську муніципальну академію музики імені Глієра, говорить директор департаменту культури КМДА Діана Попова.

До 150- річчя навчального закладу у київській Філармонії 28 березня відбудеться концерт за участю студентів інституту. 23 квітня у Палаці Україна буде концерт зірок поп-музики і джазу - теж за участі випускників. 25 травня в Національній опері виступатимуть всесвітньовідомі випускники інституту, зірки національної опери".
     
Тетяна Ковальчук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!