У французькому Требі поліція застрелила захоплювача заручників

У французькому Требі поліція застрелила захоплювача заручників

У місті Треб на півдні Франції поліція застрелила терориста, який раніше захопив заручників у супермаркеті.

Про це повідомляє Le Monde  з посиланням на міністра внутрішніх справ Жерара Коломба.

За останніми даними, внаслідок сьогоднішніх нападів злочинця в двох містах загинули 3 людини. Двоє з них - заручники з супермаркету, одна людина загинула в результаті нападу, який відбувся сьогодні раніше. Також ще дві людини дістали поранення.

Злочинець - виходець із Марокко, який причисляв себе до прихильників терористичної організації "Ісламська держава". Він вже деякий час внесений до бази даних FSPRT за підозрою в тероризмі.

Зазначимо, захоплення заручників сталося приблизно об 11:15 ранку. За наявними даними, озброєний чоловік увійшов до магазину з криком "Аллах акбар" і почав стрілянину. Співробітник магазину та один із відвідувачів загинули.

Всіх заручників звільнено. Терорист свої дії пояснив бажанням "помститися за Сирію", і вимагав звільнення одного з організаторів теракту в Парижі 13 листопада 2015 року Салаха Абдеслама.

Раніше вранці терорист на автомобілі почав переслідування поліцейського патруля в Каркассоні, що неподалік Треба. Він намагався наїхати на них машиною, після чого зупинився і кілька разів вистрілив з пістолета. Один із поліцейських був поранений у плече.